RAUHAN VISIO SUOMELLE

Minulla on rauhan visio. Haluan avoimesti ja rehellisesti kertoa siitä. Haluaisin kertoa siitä, tietäen, että joillekin tämä visio voisi merkitä jotain, minkä he tunnistavat omassa sydämessään. Joillekin taas tämä visio ei ole realistinen, sillä heidän järkensä priorisoi toisenlaisen vision rauhan toteutumisen puolesta. Meitä kaikkia yhdistää kuitenkin sama myötätuntoinen päämäärä: Halu elää rauhassa omassa elinympäristössämme, johon kuulumme ja jossa meillä on hyvä olla.

Rauhan vision Suomi ottaa vastuun ihmiskunnasta, joka elää maailmanrauhaa todeksi.

Maailmanrauhan todeksi eläminen edellyttää ennenkaikkea rohkeutta, koska maailmanrauha edellyttää aseettomuutta, valintaa uuden luottamusta rakentavan maailmanjärjestyksen puolesta ja resurssien käyttämistä luonnon ja kulttuurin hyväksi.

Maailmanrauhan visio on mahdollinen ja realistinen valintakysymys.

Rauhan visiossa, Suomi tekisi nyt täyskäännöksen, päättäen luopua kaikista aseistaan, ja katsoa, mitä siitä seuraa. Suomi valitsee rohkeuden, eikä pelon. Rohkeuteen astumiseen liittyy myös pelkoa, koska on pelottavaa valita rohkeasti. On pelottavaa valita todella niin kuin sydän kutsuu. On pelottavaa valita toisenlainen rauhan polku, koska tunnemme vain asevarusteluun perustuvan vanhanaikaisen tien. Lopulta rauhan polku on kuitenkin ainoa vaihtoehto, mikäli haluamme eheytyä ja kehittyä ihmiskuntana.

Tämä Rauhan Suomi kannustaisi kaikkia maailman valtioita ja kansakuntia tehdä saman kuin mitä se teki. Suomi kannustaisi, että kaikki maailman valtiot riisuisivat aseensa samaan aikaan, jotta kenenkään ei tarvitsisi enää pelätä. Suomi teki näin kuitenkin ensin, koska jonkun oli se ensin tehtävä. Mikäli kaikki eivät tee sitä samaan aikaan, tarvitaan rohkeita edelläkävijöitä: Maailmanrauhan suunnannäyttäjiä.

Suomi valitsisi näin rauhan puolesta. Tämä Suomi päättäisi rakentaa selkärankansa vaalimalla kulttuurista hyvinvointia; kansallista kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Tässä Suomessa nyt hoitajat saavat hyvän palkan.

Tässä Suomessa vanhuksia hoidetaan niin hyvin, että koko muu maailma voi tulla katsomaan ja oppimaan näistä kodinomaisista ja lempeistä vanhustenhuolto -järjestelmistä.

Tässä Suomessa kulttuurin ja taiteeseen panostaminen on luonut uudenlaisia innovaatioita, jotka ovat alkaneet vaurastuttaa Suomen kansantaloutta tavoilla, joista meillä ei ennen ollut tietoakaan.

Tässä Suomessa luonnonsuojelu on prioriteetti, ja olemme ennallistaneet luontosuhteemme ja kansanperinteemme tavalla, mikä luo ennennäkemätöntä henkistä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Myös tätä tullaan maailmalta tänne oppimaan.

Tällä hetkellä resurssit menevät toisin, kuin mihin tämän hyvinvoinnin ja rauhan visio rakentuu.

Tietoiselle ihmiskunnalle maailmanrauhan visio ei tule enää olemaan edes valintakysymys, vaan itsestään selvyys, mitä rakennamme kaikki yhdessä. Sillä emme halua enää itsetuhoisesti tuhota itseämme, vaan haluamme kukoistaa ja luoda kukoistusta yhdessä. Tämä kukoistus koskettaa meitä luontona, jossa kaikki elävä luonto yhdessä saa kaiken tarvitsemansa. Luonnollisesti, luonnollisessa määrin. Olemme yksi luonto, jossa maailmanrauhaan liittyy kaikkien olevaisten rauha toimia omana itsenään, osana kokonaisuutta joka olemme me kaikki luonto. Kukaan ei saa liikaa tai liian vähän, koska ymmärrämme luontoa.

Tällä hetkellä maailma on singonnut yhä vahvempaan asevarusteluun, koska maailmalla on niin paljon ennalta-arvaamattomia uhkia. Uhka nähdään tulevan ulkoa päin tavalla, jota ei voi kontrolloida. Tähän uhkaan liittyy epätietoisuus. Järkytyksellä seuraamme tuon uhkaavan epätietoisuuden tuhoa maailmalla.

Pohdiskelin joku aika sitten, että miten Venäjä suhtautuisi, mikäli kaikki maat ja valtiot sen ympärillä riisuisivat aseensa täysin? Olisiko sillä enää uhka-kuvaa, jos tätä uhkakuvaa ei ruokittaisi tai sitä ei edes olisi olemassa?

Kyllä, minun rauhan visioni Suomi on Rohkea Suomi. Se on rohkeutta rauhan ja aseettomuuden puolesta. Se on TIETOINEN valinta. Tietoisuus on rohkeutta valita rauha ja rakkaus. Se on totaalinen paradigman muutos, jolla ei ruokita enää vanhaa epätietoista järjestelmää, vaan valitaan toisin. Miksi se on epätietoinen? Koska pelko on aina epätietoisuutta sitä kohtaan, mitä ei voida tietää ja kontrolloida. Tietoisuus ei anna pelon, kontrollin ja epätietoisuuden määritellä rauhantahtoaan, vaan pyrkii rakastamaan ja laajentamaan sitä, mikä vielä elää epätietoisuudessa.

Kysyn tässä, että onko tietoisuudella pyrkimys? Pyrkimys elää tietoisuudessa ainoastaan tahtona auttaa ja parantaa sitä, mikä kipuilee ja on itsetuhoavaa. Se ei kuitenkaan tule kontrollista tai pakottamisesta käsin, vaan ilmentyy läsnäolevana hyväntahtoisuutena, jota voi kutsua pyrkimykseksi.    

Valinta rauhaa luovan Suomen puolesta perustuu siihen, että tämä vanha tuhoisuutta vain kiihdyttävä järjestelmä ei toimi, vaan tarvitaan uuden ajan ja uuden ihmisyyden järjestelmä, joka ensisijaisesti tukee maailmanrauhaa.

Maailmanrauhan ensimmäinen prioriteetti on aseistariisunta. Suomen pitäisi puhua kaikilla maailman areenoilla, kaikissa kansainvälisissä tapaamisissa, YK:ssä ja kaikessa toiminnassaan aseettomuuden ja maailmanrauhan puolesta. Suomi voisi olla yksi niistä pelastavista laivoista, jotka pitävät ihmiskunnan tulevaisuudesta huolta.

Tavoitteen tulisi olla, että kaikki maailman valtiot riisuvat kaikki aseensa ihan täysin, kokonaan ja ikuisesti. Asiat on ratkaistava muilla tavoin, kuin sotimalla. Sotiminen on vanhanaikaista ja tuhoavaa. Se tulee täydellisestä epätietoisuudesta ja epätietoisesta mielestä.

Tämän vuoksi tärkeintä mitä voimme yksilötasolla tehdä, on lisätä tietoisuutta. Se on rohkeutta tutustua omaan itseensä ja omaan mieleensä, askel kerrallaan syvällisemmällä tasolla. Ihminen on kuin sipuli, jota yksi lehti kerrallaan kuorimalla paljastuu lisää. Kaiken keskus on aseeton rauhanomaisuus. Kaiken keskus on luonto, joten luonnossa kulkeminen ja luonnolta oppiminen on maanläheinen ja tasapainoinen tapa kehittää omaa ajattelua, tunnekehon tasapainoa ja jatkuvasti laajenevaa tietoisuuden avaruutta.

Kun me kaikki kuorimme oman sipulimme, meillä on lopulta ainoastaan yksi yhteinen suunta, jossa olemme kaikki samalla ”aaltopituudella”.

Tuosta ”tietoisesta aaltopituudesta” on pidettävä huolta. Sitä ei ruoki esim. väkivaltaviihde, porno, alkoholi, päihteet, jatkuva sometus tai muu sähköisten laitteiden käyttö, jatkuva TV:n tuijotus tai epämääräinen ruokavalio. Yksinkertaiset, terveelliset elämäntavat ja luonnonläheisyys ovat avaimia läsnäolevan tietoisuuden peruspalikoiden rakentumiselle. Se on paluuta jokaisen omaan luonnolliseen syklisyyteen ja hyvinvoinnin perustaan. Hyvinvointi tulee luonnosta, kulttuurista, myötätuntoisesta yhteisöstä ja henkisestä yhteydestä siihen, mistä tässä kaikessa on kysymys. Tässä elämässä: Mitä elämä on ja miksi meidän tulisi vaalia sitä?

Aseistautuminen ja ”puolustus-mentaliteetti” ei vaali elämää, vaan on yhtä tuhoavaa kuin sotiminen. Myös ”puolustus” ylläpitää uhkakuvaa ja sotimisen potentiaalia. Silloin luonnonresurssit käytetään muun kuin elämän puolesta. Se vanhanaikainen ”puolustus-mentaliteetti” on ollut aikoinaan arvokas ja sitä on historiassa tarvittu, että ihmiskunta voisi kehittyä. Mutta voisimmeko ottaa nyt tässä kehityksessä uuden askeleen? Sen askeleen, joka meidän on otettava, että selviydymme täällä?

Olen pahoillani, mutta en usko, että on Suomelle hyväksi liittyä NATO:on. En usko, että Natoon liittyminen luo Suomelle hyvää karmaa, ja minua hirvittää se, että suunta näyttää useimman mielessä olevan sitä kohti. Tällä lisäämme vain naapurimme uhkakuvia, ja meidän tulisi nyt olla lisäämättä kenenkään uhkakuvia, vaan tasapuolisesti rakennettava rohkeasti rauhan maailmaa.

 

 Tällaisia ajatuksia tällaisena sunnuntai-aamuna jaan kanssanne rauhan vision Suomesta. Kiitos sinulle ajastasi, mikäli luit näitä aatoksia. Kiitos sinulle olemassaolostasi. Toivon, että voit hyvin, ja että vietät oikein mukavan päivän. Yksi asia, mitä voit tehdä rauhan puolesta, jaatpa nämä visiot tai et:

Voit lähteä kävelylle (tai hiihtoretkelle) luontoon, ja olla itse rauhassa. Hengitä syvään tätä tervettä ilmaa, anna ajatuksiesi ja tunteidesi tyyntyä. Katsele luonnonmaisemaa, ja mitä luonnon elementtejä tai esimerkiksi puita, pensaita, pajunkissoja, lintuja tai muuta luonnon elämää ilmentyy havaintokenttääsi tänä päivänä? Tervetuloa, kevät!