ÄLÄ ANNA PERIKSI

Luin eilen nämä buddhalaisen munkin Mingyur Rinpochen sanat ja en voi muuta kuin välittää niitä omalla kielelläni:

”Rohkaisen aidosti teitä kaikkia löytämään tasapaino. Hyväksymällä elämän pysymättömyys (elämän kiertokulku), olemalla yhteydessä omaan sisäiseen tietoisuuteesi, rakkauteen, viisauteen, myötätuntoon ja tekemään hyvää millä tahansa tavalla pystyt. Ole huoleton, mutta älä ole huolimaton. Näe elämäntilanteet selkeästi ja yritä kannatella niitä. Ja älä anna periksi.”

Tunnen sydämessäni oikein vahvistuvan voiman, kun reflektoin ja otan itseeni tämän viisauden. Tässä on kaikki.

Muistan myös, kun tapasin Mingyur Rinpochen ”sattumalta” Kööpenhaminassa. Hän on eräänlainen ”stara” buddhalaisessa maailmassa, ja oli luultavasti kiertämässä ympäri maailmaa opettamassa. Hänellä oli esiintyminen Kööpenhaminan kuninkaallisessa pääkirjastossa, jonka nimi on ”Musta Timantti” (Black Diamond). En ollut hankkinut sinne lippua, ja olin jo unohtanut koko tapahtuman. Vaeltelin pitkin kaupunkia yhdessä vanhan saksalaisen ystäväni kanssa, joka oli käymässä vierailulla. Kävelimme ”sattumalta” pääkirjastolle, kun esittelin kaupungin nähtävyyksiä. Siellä olikin menossa Mingyur Rinpochen vierailun viimeiset kohdat – viimeisenä olisi seremonia, jossa halukkaat saisivat buddhalaisen vihkimyksen.

Meillä ei ollut kalliita pääsylippuja, mutta jotenkin saimme itsemme ujutettua puhumalla kauniisti sisään järjestäjien suostumuksella. Ystäväni ei olisi ollut vähempää kiinnostunut buddhalaisista seremonioista, mutta häntä kiinnosti kuitenkin nähdä rituaaleja, joten hän jäi ison salin perimmäisiin penkkeihin. Mie olin innoissani, että pääsimme sisään, vaikka en ollut ajatellut ottavani buddhalaisia valoja toisen buddhalaisen linjan edustajalta, minkä itse olin. Kun olimme siellä, minut valtasi se valo, mikä salissa oli. Otin kiitollisena vastaan kaikki Rinpochen siunaukset, mitkä koskettivat meitä kaikkia.

Elämä kuljettaa ihmeellisiin tilanteisiin ja paikkoihin! Mitähän seuraavaksi?  

Rinpochen tekstissä välittyy erityisesti yksi kohta: ”Tee hyvää sillä tavalla millä voit.” Tämä lause kehottaa toimintaan ja aktiivisuuteen. Toki joskus hyvää voi tehdä olla tekemättä yhtään mitään. Pohdimme tätäkin tänä iltana klo 18, kun Pielisen Tietäjäkeskus järjestää ONLINE kaikille avoimen keskustelupiirin rauhan teeman äärellä. Tuletko mukaan? Lue lisää tästä: https://www.tietajakeskus.org/tapahtumat/pielisen-tietjkeskuksen-online-keskustelupiiri-kansainvlisen-rauhan-pivn

Toivoa täynnä olevaa kansainvälistä rauhan päivää kaikille!

 

Helena Karhu